Länkkatalog och artikelkatalog

Vad är Länkbyten.se

Det handlar om att synas i sökmotorerna

Länkbyten.se är inte en vanlig förlegad länkkatalog utan har tagit konceptet ett steg längre. Sidan är byggd så att de länkar som publiceras här så enkelt som möjligt ska hittas av sökmotorernas spindlar. Nedan följer de största anledningarna varför du ska lägga till din länk hos Länkbyten.se.

 

Alla länkar får en egen sida – en länkartikel.

Alla länkar du lägger till här på Länkbyten.se kommer få en egen sida, med en egen bra optimerad URL och titel. Vi kallar därför länk här på Länkbyten.se för länkartikel. Se ett exempel för länkartikeln Gratishemsidor.nu. Om man skriver denna sida på ett bra sätt med de nyckelord du vill fokusera på lagom många gånger i text och rubriker så kommer din länk få mycket högre relevans än om du hade lagt till en länk i en traditionell länkkatalog. Vi föreslår att du tar tillfället i akt att presentera din hemsida här med ca 300 ord för bästa resultat. Du får i din presentation ha upp till 3 externa länkar som inte nödvändigtvis behöver gå till den sida du vill öka länkkraften för men oftast så är det lämpligt att här fokusera på några av dina undersidor. Alla sidor har också möjligheten att ha en egen bild / logo för att förstärka ditt varumärke. Ofta när man publicerar artiklar i artikelkataloger på internet så får man inte möjligheten att formatera sin text (fet stil, rubriker, ingress, etc) men dessa möjligheter har du självklart här.

Vi har dock som krav att du skriver en väl strukturerad och genomtänkt text och inte en massa strunt.

 

Din länk tillbaka till oss behöver inte finnas på samma domän som du vill öka länkkraften till.

I en traditionell länkkatalog så behöver man länka tillbaka till länkkatalogen från den sida man vill lägga in i katalogen vilket resulterar i ett så kallat reciprokt byte. Denna typ av länkbyten har inte längre samma effekt hos Google och de andra sökmotorerna. Det är mer vanligt att man genomför trevägs- eller fyrvägsbyten idag av denna anledning och det är trevägsbyten vi vill försöka skapa med Länkbyten.se. Du kan här skapa dina egna trevägsbyten på följande vis:

Du lägger först till en artikel med länk till din ”Sida 1” hos oss. Du väljer att länka till oss från ”Sida 2” och om du vill förstärka länkkraften till just den länk (Sida 1) du har hos oss kan du förutom att länka till Länkbyten.se även länka direkt in till din länksida. På detta vis så kommer en av dina sidor länka till Länkbyten.se och vi kommer i gengäld länka tillbaka till en av dina sidor från en högst relevant sida hos oss som du ju har skapat själv. 🙂

 

Du och andra kan kommentera på länkar för att ge dem högre relevans.

De länkartiklar som har flest kommentarer kommer synas på startsidan och i sidospalter vilket kommer ge dem fler besökare. Vi accepterar såklart inte spam, men lägger du in kommentarer som tillför något i diskussioner så kommer kommentarerna accepteras. Du har även möjlighet att lägga till en länk till dina egna webbplatser i varje kommentar vilket kan ge dig ytterligare möjligheter att skapa relevanta länkar om du kommenterar på rätt ställen.

 

Du kan både kategorisera och koppla nyckelord till dina länkartiklar.

Förutom att kunna lägga till dina länkartiklar i en eller flera kategorier så kan du även tagga artiklarna med ett antal nyckelord. Man kan sedan under sidan ”Nyckelord” bläddra bland dem för att hitta länkartiklar. Tänk på att välja relevanta nyckelord så att din länkartikel hamnar på rätt ställen.

 

Din länkartikel kommer synas på många ställen hos oss.

I en traditionell länkkatalog så brukar man kunna bläddra fram länken i en katalog. Man kan i bästa fall söka efter länken och det kanske finns någon typ av ”senaste länkar” på startsidan. På Länkbyten.se har vi allt detta, men vi har även valt att låta våra användare tagga sina länkar med nyckelord för att dina länkar ska få mer exponering. Dessa nyckelord har fått en egen sida men de ligger också i högerspalten i ett så kallat taggmoln på varje undersidan. Vi har även funktioner som att vi visar de mest populära länkartiklarna på startsidan samt att vi slumpar fram länkartiklar.

 

Sociala medier

Varje länkartikel du publicerar hos oss kommer också visas i vårt Twitterflöde med en direktlänk till din hemsida. De nyckelord du valt för din artikel kommer göras om till så kallade hashtags på Twitter.