Länkkatalog och artikelkatalog

Seniorhälsa

Seniorhälsa

25 april, 2015

På Seniorhälsa.se hittar du senaste nytt inom många intressanta ämnen för äldre. Tidningen publicerar löpande nya spännande artiklar om allt från stärkande aktiviteter för äldre till aktuell forskning inom olika ämnen som rör äldre. Du kan bland annat läsa om varför äldre ofta är mer morgonpigga än de yngre i samhället. Du kan också få tips om hur du kan skona din, kanske inte längre lika tåliga kropp, i trädgårdsarbetet. Äldres hälsa och livskvalitet är något som får för lite exponering i media idag. Speciellt då vi är på väg mot en tid då allt fler äldre lever länge och vi kommer få en stor mängd människor i samhället som är pensionerade.


Besök Seniorhälsa


Nyhetsflöde

    10 tips på träning för äldre och pensionärer 7 september, 2020
    När man blir äldre och pensionär är det jätteviktigt att man håller igång fysiskt på ett sätt som passar kroppen. Här är tips på 10 olika träningsformer som passar just äldre och pensionärer.   10 Styrketräning för äldre Även i … Read More10 tips på träning för äldre och pensionärer The post 10 tips på träning för äldre och pensionärer appeared first on Senior hälsa. …

Resor för pensionärer – 10 tips för dig som vill ut och resa 7 augusti, 2020
Många pensionärer vill ut och resa. Om du är ute efter idéer och inte riktigt vet vad du vill göra har vi samlat ihop våra tio bästa tips åt dig. Om du inte har nått pensionsåldern än så kan du … Read MoreResor för pensionärer – 10 tips för dig som vill ut och resa The post Resor för pensionärer – 10 tips för dig som vill ut och resa appeared first on Senior hälsa.

Jobb för pensionärer 7 augusti, 2020
När man har blivit pensionär finns det många möjligheter att jobba. En stor fördel är att löneskatten blir lägre så att du inte behöver jobba väldigt mycket för att ändå tjäna en hyfsad extrainkomst. Dessutom gäller jobbskatte avdraget, så om … Read MoreJobb för pensionärer The post Jobb för pensionärer appeared first on Senior hälsa.

Dimsyn – God hjälp mot torra ögon & suddig syn 7 augusti, 2020
Dimsyn innebär suddig syn eller nedsatt synskärpa (nephelopia eller nephelopsia), och är ett symptom på problem eller fel på antingen ögat eller nervsystemet. Det kan svårare eller lättare, tillfälligt eller långvarigt. Dimsyn kan orsakas av exempelvis läkemedel och åldersproblem.   … Read MoreDimsyn – God hjälp mot torra ögon & suddig syn The post Dimsyn – God hjälp mot torra ögon & sud …

Hur man håller igång leder och ligament 7 augusti, 2020
Rörlighet i leder och friska ligament är viktiga för en pensionärs allmänna rörlighet och välbefinnande. Med ledrörlighet menas förmågan att upprätthålla ett visst rörelseomfång. Ledrörligheten minskar med stigande ålder och kan därför vara en begränsande faktor för normal funktion i … Read MoreHur man håller igång leder och ligament The post Hur man håller igång leder och ligament appeared firs …

Kurser för pensionärer – våra bästa tips! 7 augusti, 2020
Något av det bästa som pensionär är ju att man har tid att göra saker som man alltid velat göra men inte har hunnit med. Många pensionärer försöker studera och vidareutbilda sig. Man kan hitta många kurser och utbildningar för … Read MoreKurser för pensionärer – våra bästa tips! The post Kurser för pensionärer – våra bästa tips! appeared first on Senior hälsa.

Roliga citat om pensionärer 7 augusti, 2020
Ja, det är inte lätt att vara pensionär. Man har ju en sån himla massa tid och ändå så får många inte tiden att räcka till. Ibland blir människor mer aktiva än de nånsin varit tidigare. Så vad är då … Read MoreRoliga citat om pensionärer The post Roliga citat om pensionärer appeared first on Senior hälsa.
404