Länkkatalog och artikelkatalog

Vardagspsykologi

Bloggen tar upp vardagsnära och populärvetenskapliga ämnen inom psykologi. Det kan vara allt möjligt som rör arbetsliv, partnerskap, vänner, barn, fritid, livsstil och vardagsnära problem. Några av de mest populära ämnena är: attration och vad det är, om att curla sina barn, för och nackdelar med att arbeta hemifrån, talängslan och vad det är,  om konflikter, hur belöningar fungerar, vänner och tillit, och mindfulness.

Sajten drivs att forskaren Mikael Jensen och företaget EmSec men är öppen för gästbloggare. Ett gästinlägg tar upp hur man känner igen en bra arbetsplats. Ett annat gästinlägg tar upp vad känslor är och hur vi kan använda/förstå dem.

Syftet med bloggen är att ta upp ämnen som många kan känna igen sig i och tycka är relevanta och angelägna i deras vardag. Texterna är tänkta att vara så lättlästa och tillgängliga som möjligt med en reservation att de är skrivna av akademiker.

Det går att kommentera i bloggen och det går också att komma med förslag på vad bloggen ska innehålla. Två exempel på önskade ämnen är en text om medarbetarskap (och medarbetaranda) respektive en text om arbetsmiljön (eller miljöns betydelse för vårt välbefinnande).

Det kommer ut ett nytt inlägg i veckan. Prenumerare på vårt nyhetsbrev för uppdateringar.


Besök Vardagspsykologi


Nyhetsflöde

Error: Feed has an error or is not valid.

404