Länkkatalog och artikelkatalog

5 anledningar till att använda ett gratis bygga hemsida verktyg

5 anledningar till att använda ett gratis bygga hemsida verktyg

26 juni, 2013

Du ställs inför ett antal val när du ska bygga en hemsida.

Om man kollar runt på internet lite så märker man snabbt att man har mängder av valmöjligheter när man vill skaffa en egen hemsida. Man kan anlita en webbyrå/webbutvecklare som bygger hemsidan enligt kundens önskemål från grunden. Detta innebär också att webbyrån kommer behöva ha feedback från kunden under hela processen när sidan skapas för att kunna göra bästa möjliga jobb. En annan möjlighet är att köpa ett domännamn och ett utrymme på internet att lagra sin hemsida på. Ett sådant utrymme köper man från ett webbhotell, t.ex. FS Data. Därefter bygger man sin hemsida själv i HTML eller kanske använder ett CMS verktyg som WordPress. Du kan också bygga en hemsida gratis genom att använda en gratis website builder (hemsidebyggare) och det är det valet vi ska gå igenom i denna artikeln. Nedan följer 5 anledningar varför man ska välja en hemsidebyggare.

 

 5 anledningar varför du ska välja ett gratis online-verktyg

1. Inga tekniska förkunskaper krävs

Det kanske allra bästa med gratis online hemsideverktyg är att de oftast är väldigt användarvänliga. Det tar bara några timmar så har du vanligtvis hunnit bygga en hel hemsida med uppladdade foton, texter, nyhetsflöde och kanske en kontaktsida. Vissa av verktygen låter dig till och med använda egen HTML kod för att bygga hemsidan precis som du vill. Detta avråder vi dig att använda om du inte har någon erfarenhet, då det kan uppstå underliga problem som kan vara lite luriga att reda ut om du inte har kodad HTML förr. Du behöver alltså inte betala för att få en unik och originell design utan kan göra det helt själv. Det finns ofta väldigt bra hjälpavsnitt och demonstrationsfilmer att titta på för att se hur man gör för att bygga hemsidor i dessa verktyg.

 

2. Antingen helt gratis eller åtminstone väldigt billiga

Att använda ett online hemsideverktyg är vanligtvis mycket billigare än att köpa sig utrymme hos ett webbhotell, köpa ett domännamn och bygga hemsidan själv. Det är definitivt billigare än att köpa hemsidan från en webbyrå även fast det finns webbyråer idag som har väldigt överkomliga priser. Detta är anledningen till att fler människor upptäcker dessa verktyg varje dag. Det är oftast upplagt på det viset att du först bygger din hemsida helt gratis. När du senare upptäcker att du behöver någon funktionalitet eller någon tilläggstjänst så får man betala en liten summa för detta.

 

3. Det kostar ingenting att testa

Som sagt, när du skapar en hemsida med ett online gratis hemsideverktyg så kostar det ingenting tills du eventuellt vill ha någon extra funktionalitet. Du kan alltså snabbt, lätt och gratis komma igång med din hemsida. Allt du behöver ange är ett namn och en email-adress för att komma igång. Det är rätt fantastiskt att du faktiskt kan bygga en egen hemsida utan att behöva spendera en krona. Du har gott om tid att lära dig alla finesser i systemet och kan avgöra om du vill investera i någon extra funktionalitet eller kanske testa något annat verktyg. Det är nämligen så att funktionaliteten som ingår gratis kan skilja sig något åt mellan de olika verktygen.

 

4. Du väljer hur din sida ska se ut

I dessa verktyg erbjuds oftast grundmallar att utgå ifrån när du bygger din hemsida, men du kan ofta också välja att utgå ifrån en helt blank design. Oavsett vad du väljer så kommer du kunna göra din hemsida helt eftersom du så enkelt kan flytta runt bilder, textobjekt och menyer för att sidan precis som du vill ha den. Det är först på senare år som verktygen blivit tillräckligt bra för att kunna göra detta, och det är därför det fortfarande inte är så vanligt att denna typ av verktyg används.

 

5. Du ändrar din hemsida när du vill

Eftersom du har full kontroll på din hemsida när du skapar den med ett gratis online hemsideverktyg så kan du när du vill logga in och göra förändringar på din hemsida. Oftast går det till på så sätt att du loggar in, skriver din text och gör dina förändringar, därefter publicerar du sidan och den ligger då online för besökare att se. Detta kan vara väldigt användbart när du har ett litet företag som ofta behöver uppdatera dina produkter eller tjänster.

 

Om du överväger dina möjligheter när du behöver en egen hemsida så är förmodligen ett gratis hemsideverktyg det snabbaste, enklaste och billigaste sättet att få upp din egen hemsida på internet. På Gratishemsidor.nu finns det recensioner och omdömen för de bästa verktygen på marknaden idag.

404