Länkkatalog och artikelkatalog

Nisse flyttar in

Nisse flyttar in

19 oktober, 2019

En mycket populär variant av julkalender som blivit väldigt omtyckt under senare år är att en nisse flyttar in i hemmet den 1:a december. Här reder vi ut vad det nya fenomenet handlar om.

Nissebrev

Det är oklart i vilket land det började, men det är tveklöst en av de största jultrenderna just nu. En osynlig (eller synlig om man så vill) nisse flyttar in i hemmet till början av december. Det hela börjar med att man får ett brev skrivet av nissen som man läser för sitt/sina barn. I detta brev presenteras nissen och han berättar att han snart kommer flytta in. Därefter kommer barnen få ett nytt brev varje morgon ändra fram till julafton där det står vad nissen hittat på för bus på natten, för ofta handlar det om just bus, så kallade nissehyss. Ibland kan också nissen ha gömt en present till barnen eller kanske nissen behöver hjälp med något som barnen kan göra, för nissen är ju så väldigt liten själv. Det är fantastiskt vilken skillnad det kan vara på om nissen ber barnen att städa gentemot om föräldrarna ber om samma tjänst.

Nissedörrar och tillbehör

Det finns mängder av olika typer av nissedörrar och tillbehör som man kan köpa och sätta upp på lämpligt ställe i hemmet. Dessa tillbehör kostar inte mycket och gör det hela lite mer verkligt för barnen. Det är bara att göra en enkel sökning på Google så kommer mängder av butiker dyka upp som säljer dessa saker.

Här kan man köpa nissebrev om man inte vill eller orkar skriva dem själv. Det kostar inte många kronor och man får en pdf-fil som man sedan kan skriva ut. Har ni inte ännu testat nissebrev som julkalender och ni har barn i 3-5 års åldern så tycker jag ni ska göra det. Våra barn tycker det är fantastiskt spännande med en liten nisse som flyttar in i hemmet, faktiskt mycket mer spännande än en chokladkalender.


Besök Nisse flyttar in


Nyhetsflöde

No items, feed is empty.

404