Länkkatalog och artikelkatalog

Aktiewiki

Aktiewiki

4 juni, 2019

Vi utbildar inom ekonomi och finans, med ett stort fokus på aktier och investeringar. Vår ambition är att vara den ledande sajten i Sverige inom detta område.

Sajtens utbildningsmaterial utformas på ett enkelt och tydligt sätt så att vem som helst ska kunna ta till sig informationen – du ska alltså inte behöva vara en utbildad ekonom för att förstå det vi skriver. Vi tror starkt på att alla ska ha tillräcklig kunskap för att själva kunna förvalta sina egna pengar (så att man slipper använda sig av någon betald och partisk rådgivare).

Tillsammans med våra läsare och deras feedback utvecklar vi sajten kontinuerligt, både med nytt utbildningsmaterial och förbättrad användarupplevelse. Vi gillar att vara väldigt tillgängliga för våra läsare, och det är också därför det är så otroligt enkelt att komma i kontakt med oss om man har några frågor eller funderingar kring något.

Vårt mål med Aktiewiki är att ge folk den kunskap de behöver för att bli bättre investerare, men även så att de kan ta ansvar över sin ekonomi i helhet – så att de i slutändan kan bygga upp en ekonomisk trygghet.


Besök Aktiewiki


Nyhetsflöde

    Stor guide: utdelningsinvestering 10 augusti, 2019
    Vi har tagit fram den här stora guiden kring utdelningsinvestering eftersom vi vill att fler personer ska ha möjlighet att investera enligt den här strategin. I den här guiden kommer vi… Inlägget "Stor guide: utdelningsinvestering" dök först upp på Aktiewiki.

Inlösenkurser preferensaktier 30 juli, 2019
Preferensaktier (även kallat preffar) är en speciell typ av aktie som oftast ger en hög direktavkastning. Det är vanligt att utdelningen från preferensaktierna betalas ut kvartalsvis. De som äger preferensaktier har… Inlägget "Inlösenkurser preferensaktier" dök först upp på Aktiewiki.

Stor guide: fonder för nybörjare (lär dig spara i fonder) 22 juli, 2019
Vi har valt att ta fram en stor guide kring fonder för nybörjare, av en enkel anledning: vi vill att fler ska ha möjligheten att börja spara och bygga upp… Inlägget "Stor guide: fonder för nybörjare (lär dig spara i fonder)" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är en etisk fond? 28 maj, 2019
En etisk fond är en fond som investerar med hänsyn till olika etiska värderingar. Den här typen av fonder är vanligtvis en typ av aktiefond, och en vanlig benämning på… Inlägget "Vad är en etisk fond?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är net-nets? 28 maj, 2019
Net-nets är en klassisk investeringsstrategi som används för att hitta lågt värderade bolag. En net-net är en aktie som handlas till ett lägre pris än NCAV (Net Current Asset Value),… Inlägget "Vad är net-nets?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är nettoskuld? 24 maj, 2019
Nettoskuld är ett nyckeltal som visar bolagets skuldsättning. Det räknas ut genom att ta bolagets räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel. Bolagets nettoskuld bör generellt sett vara så… Inlägget "Vad är nettoskuld?" dök först upp på Aktiewiki.

Ekonomiskt oberoende med FIRE 24 maj, 2019
Det populära begreppet FIRE står för Financial Independence Retire Early, och syftar på att kunna gå i tidig pension – helt enkelt att bli ekonomiskt oberoende. Ekonomiskt oberoende syftar i det här fallet… Inlägget "Ekonomiskt oberoende med FIRE" dök först upp på Aktiewiki.

SaaS-aktier (stor lista: 30 spännande bolag) 23 maj, 2019
De senaste åren har SaaS-aktier (Software as a Service) blivit allt mer populära, och särskilt under 2018 och 2019. SaaS-bolag har funnits länge, men det finns en tydlig trend kring… Inlägget "SaaS-aktier (stor lista: 30 spännande bolag)" dök först upp på Aktiewiki.

Stor guide: aktier för nybörjare (lär dig köpa aktier) 21 maj, 2019
Vi har tagit fram en stor guide kring aktier för nybörjare eftersom vi vill att fler personer ska ha möjlighet att bygga upp en ekonomisk trygghet. Aktier är nämligen ett… Inlägget "Stor guide: aktier för nybörjare (lär dig köpa aktier)" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är volym? 27 april, 2019
Volym visar hur många (t.ex.) aktier som handlats under en viss tidsperiod, och används för att se vilken styrka som råder i marknaden. Det är en väldigt viktig och användbar… Inlägget "Vad är volym?" dök först upp på Aktiewiki. 404