Länkkatalog och artikelkatalog

Aktiewiki

Aktiewiki

4 juni, 2019

Vi utbildar inom ekonomi och finans, med ett stort fokus på aktier och investeringar. Vår ambition är att vara den ledande sajten i Sverige inom detta område.

Sajtens utbildningsmaterial utformas på ett enkelt och tydligt sätt så att vem som helst ska kunna ta till sig informationen – du ska alltså inte behöva vara en utbildad ekonom för att förstå det vi skriver. Vi tror starkt på att alla ska ha tillräcklig kunskap för att själva kunna förvalta sina egna pengar (så att man slipper använda sig av någon betald och partisk rådgivare).

Tillsammans med våra läsare och deras feedback utvecklar vi sajten kontinuerligt, både med nytt utbildningsmaterial och förbättrad användarupplevelse. Vi gillar att vara väldigt tillgängliga för våra läsare, och det är också därför det är så otroligt enkelt att komma i kontakt med oss om man har några frågor eller funderingar kring något.

Vårt mål med Aktiewiki är att ge folk den kunskap de behöver för att bli bättre investerare, men även så att de kan ta ansvar över sin ekonomi i helhet – så att de i slutändan kan bygga upp en ekonomisk trygghet.


Besök Aktiewiki


Nyhetsflöde

    Tänk på valutarisken när du investerar 25 januari, 2020
    I takt med att utdelningsinvestering har blivit populärt de senaste åren har även intresset för utländska aktier ökat stort. Och det är numera både enkelt och billigt att göra utländska… Inlägget "Tänk på valutarisken när du investerar" dök först upp på Aktiewiki.

Vad var Söderhavsbubblan? 15 januari, 2020
Det har funnits en hel del berömda spekulationsbubblor genom tiderna, och en av dessa var Söderhavsbubblan (South Sea Bubble) som sprack år 1720. Aktier i Söderhavskompaniet (South Sea Company) gick… Inlägget "Vad var Söderhavsbubblan?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är swingtrading? 15 januari, 2020
Swingtrading är ett populärt sätt att handla på börsen. Det går kort sagt ut på att man köper och säljer aktier eller andra värdepapper på en varierande tidshorisont – och… Inlägget "Vad är swingtrading?" dök först upp på Aktiewiki.

Företag behöver likviditet och kapital för att kunna växa ordentligt 15 januari, 2020
Företag som vill expandera sin verksamhet, vilket borde vara de allra flesta, är i behov av likviditet och kapital för att kunna göra det. En ordentlig tillgång kapital och en… Inlägget "Företag behöver likviditet och kapital för att kunna växa ordentligt" dök först upp på Aktiewiki.

Stor lista: inlösenkurser preferensaktier 5 januari, 2020
Preferensaktier (även kallat preffar) är en speciell typ av aktie som oftast ger en hög direktavkastning. Det är vanligt att utdelningen från preferensaktierna betalas ut kvartalsvis. De som äger preferensaktier har… Inlägget "Stor lista: inlösenkurser preferensaktier" dök först upp på Aktiewiki.

Vad innebär direktavkastning? 30 december, 2019
Direktavkastning visar hur stor bolagets utdelning är i förhållande till aktiekursen. Det anges i procent och berättar kort sagt hur stor del av din investering som du kan förvänta dig att… Inlägget "Vad innebär direktavkastning?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad innebär det att låna pengar utan UC? 30 december, 2019
Lånemarknaden kan i vissa fall vara svår och komplex att förstå, och det är faktiskt inte så konstigt. Det finns många olika ränteupplägg, lånevillkor, och annat relevant man bör tänka… Inlägget "Vad innebär det att låna pengar utan UC?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är aktiekapital? 23 december, 2019
Aktiekapital är det kapital som aktieägarna investerar när ett nytt aktiebolag startas. Storleken på detta kapital kan variera mellan olika bolag och regleras i bolagets bolagsordning. I ett aktiebolag har… Inlägget "Vad är aktiekapital?" dök först upp på Aktiewiki.

Bör man kombinera buffert och kreditkort? 23 december, 2019
Ett buffertsparande är något som alla bör ha enligt oss. Du kan då lättare känna en stor ekonomisk trygghet och frihet, och du behöver helt enkelt inte oroa dig för… Inlägget "Bör man kombinera buffert och kreditkort?" dök först upp på Aktiewiki.

Nyårslöfte kopplat till sparande och investeringar 20 december, 2019
Vi närmar oss slutet av året, och många börjar nu fundera på vad deras nyårslöfte(n) ska vara. Det kan därför vara lämpligt att gå igenom detta och dela med oss… Inlägget "Nyårslöfte kopplat till sparande och investeringar" dök först upp på Aktiewiki. 404