Länkkatalog och artikelkatalog

Aktiewiki

Aktiewiki

4 juni, 2019

Vi utbildar inom ekonomi och finans, med ett stort fokus på aktier och investeringar. Vår ambition är att vara den ledande sajten i Sverige inom detta område.

Sajtens utbildningsmaterial utformas på ett enkelt och tydligt sätt så att vem som helst ska kunna ta till sig informationen – du ska alltså inte behöva vara en utbildad ekonom för att förstå det vi skriver. Vi tror starkt på att alla ska ha tillräcklig kunskap för att själva kunna förvalta sina egna pengar (så att man slipper använda sig av någon betald och partisk rådgivare).

Tillsammans med våra läsare och deras feedback utvecklar vi sajten kontinuerligt, både med nytt utbildningsmaterial och förbättrad användarupplevelse. Vi gillar att vara väldigt tillgängliga för våra läsare, och det är också därför det är så otroligt enkelt att komma i kontakt med oss om man har några frågor eller funderingar kring något.

Vårt mål med Aktiewiki är att ge folk den kunskap de behöver för att bli bättre investerare, men även så att de kan ta ansvar över sin ekonomi i helhet – så att de i slutändan kan bygga upp en ekonomisk trygghet.


Besök Aktiewiki


Nyhetsflöde

    Stor lista: inlösenkurser preferensaktier 13 mars, 2020
    Preferensaktier (även kallat preffar) är en speciell typ av aktie som oftast ger en hög direktavkastning. Det är vanligt att utdelningen från preferensaktierna betalas ut kvartalsvis. De som äger preferensaktier har … Läs artikelStor lista: inlösenkurser preferensaktier Inlägget "Stor lista: inlösenkurser preferensaktier" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är en kreditupplysning? 11 mars, 2020
En kreditupplysning är en kontroll som genomförs när man ansöker om ett lån (eller handlar på faktura). Banker och långivare är enligt lag tvungna att ta en kreditupplysning när de … Läs artikelVad är en kreditupplysning? Inlägget "Vad är en kreditupplysning?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är ett skuldebrev? 11 mars, 2020
Ett skuldebrev (även kallat låneavtal) är det avtal man skriver på när man tar ett lån (eller lånar ut pengar till någon). Det specificerar hur stor skulden är, på vilket … Läs artikelVad är ett skuldebrev? Inlägget "Vad är ett skuldebrev?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är faktureringsmetoden? 11 mars, 2020
Faktureringsmetoden innebär att varje affärshändelse bokförs vid två tillfällen, till skillnad från kontantmetoden där det enbart sker vid ett tillfälle. Vid användning av faktureringsmetoden (den klassiska bokföringsmetoden) bokför man när … Läs artikelVad är faktureringsmetoden? Inlägget "Vad är faktureringsmetoden?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är kontantmetoden? 9 mars, 2020
Kontantmetoden innebär att bokföring av intäkter och utgifter endast sker när överföringen av pengarna har skett. Det är en relativt enkel bokföringsmetod, och en av två som går att använda. … Läs artikelVad är kontantmetoden? Inlägget "Vad är kontantmetoden?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är en verifikation? 9 mars, 2020
En verifikation är ett underlag för en affärshändelse i bokföringen. Det kan vara ett kvitto, faktura, eller någon annan form av dokument. Underlaget kan vara antingen fysiskt eller elektroniskt, och … Läs artikelVad är en verifikation? Inlägget "Vad är en verifikation?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är säkerhetskrav? 9 mars, 2020
Säkerhetskrav är den summa pengar som du behöver ha som säkerhet vid handel med vissa finansiella produkter och värdepapper. Det anges vanligtvis som en procentandel av affärens totala värde, och … Läs artikelVad är säkerhetskrav? Inlägget "Vad är säkerhetskrav?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är en stop loss? 9 mars, 2020
En stop loss är ett verktyg som används för att begränsa förlusten vid handel med aktier och andra värdepapper. Stop loss kan vara extra användbart vid hög volatilitet på marknaden … Läs artikelVad är en stop loss? Inlägget "Vad är en stop loss?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är Gordons formel? 6 mars, 2020
Gordons formel är metod för att beräkna det motiverade priset (verkliga värdet) på en aktie. Den publicerades 1956 av ekonomen Myron J. Gordon och är en välkänd och mycket beprövad … Läs artikelVad är Gordons formel? Inlägget "Vad är Gordons formel?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad innebär otillbörlig marknadspåverkan? 6 mars, 2020
Otillbörlig marknadspåverkan innebär att någon eller några har påverkat kursen för en aktie (eller annat värdepapper) på ett olagligt sätt. Det är helt enkelt inte lagligt att sprida felaktig och … Läs artikelVad innebär otillbörlig marknadspåverkan? Inlägget "Vad innebär otillbörlig marknadspåverkan?" dök först upp på Aktiewiki. 404