Länkkatalog och artikelkatalog

Aktiewiki

Aktiewiki

4 juni, 2019

Vi utbildar inom ekonomi och finans, med ett stort fokus på aktier och investeringar. Vår ambition är att vara den ledande sajten i Sverige inom detta område.

Sajtens utbildningsmaterial utformas på ett enkelt och tydligt sätt så att vem som helst ska kunna ta till sig informationen – du ska alltså inte behöva vara en utbildad ekonom för att förstå det vi skriver. Vi tror starkt på att alla ska ha tillräcklig kunskap för att själva kunna förvalta sina egna pengar (så att man slipper använda sig av någon betald och partisk rådgivare).

Tillsammans med våra läsare och deras feedback utvecklar vi sajten kontinuerligt, både med nytt utbildningsmaterial och förbättrad användarupplevelse. Vi gillar att vara väldigt tillgängliga för våra läsare, och det är också därför det är så otroligt enkelt att komma i kontakt med oss om man har några frågor eller funderingar kring något.

Vårt mål med Aktiewiki är att ge folk den kunskap de behöver för att bli bättre investerare, men även så att de kan ta ansvar över sin ekonomi i helhet – så att de i slutändan kan bygga upp en ekonomisk trygghet.


Besök Aktiewiki


Nyhetsflöde

    Vad är stagflation? 9 december, 2019
    Stagflation är ett nationalekonomiskt begrepp som beskriver situationen som uppstår när både stagnation och inflation inträffar samtidigt. Begreppet är alltså en kombination av orden stagnation och inflation. Ekonomisk stagflation innebär att… Inlägget "Vad är stagflation?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad var Bretton Woods-systemet? 9 december, 2019
Bretton Woods-systemet var ett internationellt valutasystem som skapades efter att 44 av de allierade staterna sammanstrålade i Bretton Wood (en liten stad i New Hampshire i USA) i juli 1944… Inlägget "Vad var Bretton Woods-systemet?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är daytrading? 8 december, 2019
Daytrading innebär att man gör både köp och sälj under en och samma dag, och precis som vanligt kan man handla aktier, råvaror, valutor, och andra typer av värdepapper. På… Inlägget "Vad är daytrading?" dök först upp på Aktiewiki.

Hur fungerar utbud och efterfrågan? 8 december, 2019
Utbud och efterfrågan är något väldigt centralt i en ekonomi, och något som förekommer överallt. Men vad betyder det egentligen? Och hur påverkas ekonomin i stort och enskilda företag av… Inlägget "Hur fungerar utbud och efterfrågan?" dök först upp på Aktiewiki.

7 tips för att undvika lyxfällan 4 december, 2019
Det finns många som (av olika anledningar) hamnar i en ohållbar situation där man har stora skulder som man har svårt eller inte klarar av att betala tillbaka – och… Inlägget "7 tips för att undvika lyxfällan" dök först upp på Aktiewiki.

Vad blir ISK skatt 2020? 4 december, 2019
Många ställer sig frågor kring ISK skatt 2020 just nu, och vi tänkte därför att det vore väldigt passande att reda ut vad som gäller på detta område. Vi ska… Inlägget "Vad blir ISK skatt 2020?" dök först upp på Aktiewiki.

Hur kan företag expandera verksamheten? 3 december, 2019
De flesta vinstdrivande företag har (eller åtminstone bör ha) som mål att hela tiden försöka expandera affärsverksamheten, men detta är inte så lätt alla gånger. Det kan finnas begränsningar i… Inlägget "Hur kan företag expandera verksamheten?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är deflation? 2 december, 2019
Deflation innebär att värdet på pengar ökar (eftersom penningmängden minskar), vilket leder till att den allmänna prisnivån faller och att tempot i ekonomin sjunker (tillväxten minskar) eftersom konsumtionen minskar. Prisnivån… Inlägget "Vad är deflation?" dök först upp på Aktiewiki.

Vad är GAV och hur används det? 29 november, 2019
Det genomsnittliga anskaffningsvärdet (GAV) är det genomsnittspris som du har betalat för ditt innehav i en specifik aktie, fond, eller något annat värdepapper. Ditt GAV är det som avgör om… Inlägget "Vad är GAV och hur används det?" dök först upp på Aktiewiki.

Tessin lanserar ny intressant produkt 29 november, 2019
Det här inlägget är sponsrat av Tessin. Samarbeten som dessa gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla sajten (läs mer här). Tessin är den största investeringsplattformen i Norden när det… Inlägget "Tessin lanserar ny intressant produkt" dök först upp på Aktiewiki. 404